bg_left
index_02
stiri mai Flux de ştiri al M.A.I.
Ministrul afacerilor interne, la Ziua Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale
Ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan a participat la Ziua Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Problemelor Speciale.

Ziua armei a fost sărbătorită pentru prima dată în acest an. Inițiativa stabilirii zilei de 27 aprilie ca zi aniversară pentru Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS) este o recunoaștere a importanței acestei instituții pentru statul român și pentru cetățenii săi.

Mulți români știu că statul intervine să-i ajute atunci când sunt în nevoie, atunci când din cauza calamităților își pierd locuințele sau agoniseala de-o viață. Iar ajutorul statului se realizează, de cele mai multe ori, prin Rezervele Naționale, a spus ministrul Carmen Dan.

Ministrul afacerilor interne a făcut referire la intervenția ANRSPS în cazul fenomenelor meteorologice periculoase și a amintit faptul că și acum, 13 familii, afectate de dezastre natural produse în acest an trăiesc în locuințe modulare puse la dispoziție de Guvernul României, prin Rezervele de Stat.

Poate că multe date privind această capacitate de reacție a statului nu pot fi comunicate publicului larg. Putem înțelege motivele. Însă cred că publicul larg trebuie să știe că statul este pregătit și pentru acest tip de intervenții, a precizat ministrul Carmen Dan.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și materialele deținute în depozitele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, destinate ajutorării populației în cazul unor dezastre naturale sau altor evenimente ce țin de domeniul situațiilor de urgență.
Evenimentul a avut loc la unitatea teritorială a ANRSPS din localitatea Popești- Leordeni.

* * *

Prin Ordinul nr. 35 din 5 aprilie 2018 pentru completarea Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 176/2012 privind atribuirea de denumiri onorifice şi stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri din Ministerul Afacerilor Interne, se stabilește Ziua Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale în data de 27 aprilie.
Postat la ora 14:15, joi, 26 aprilie 2018
Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne
Noiembrie 2019
LuMaMiJoViSaDu
    1  2 3
 4  5  6  7  8  9  10
 11  12  13  14  15  16  17
 18  19  20  21  22  23  24
 25  26  27  28  29  30
Newsletter
Nume:
E-mail:

Cod de securitate

 
index_13
bg_right