bg_left
index_02
stiri mai Flux de ştiri al M.A.I.
A VI-a zi de intervenții pentru angajații MAI în sprijinul comunităților afectate de vremea nefavorabilă
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile locale au intervenit de urgență în sprijinul populației din cele 15 județe (AR, AG, AB, DB, GR, GJ, GL, HD, IF, NT, SJ, TM, TR, VS și VN) în care începând de dimineață s-au produs efecte ale fenomenelor hidro-meteorologice.

Au fost afectate 20 de case, 25 beciuri/subsoluri, 46 curți, 6 anexe gospodărești, două imobile ale unor operatori economici și o clădire a unei instituții publice.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe drumul național DN 7 din județul Arad, iar pe drumul național DN 73D din județul Argeș și pe trei drumuri județene (203K/BZ, DJ 205D/VN și DJ 609/TM) este blocat traficul rutier.

Pe parcursul ultimelor 8 ore au fost emise 11 avertizări/atenționări de fenomene meteorologice imediate.

Rămâne în vigoare informarea meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă pentru întreg teritoriul național până vineri, 07.06.2019, ora 23.00, și Codul Galben de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate până astăzi, ora 23.00 pentru 25 județe (AB, AR, AG, BC, BH, BT, BZ, CJ, CL, CS, DB, GJ, HD, IL, IS, MH, NT, PH, SB, SM, SJ, SV, TM, VL și VN) și parțial pentru 2 județe (BV și CV).

Pentru anumite sectoare de pe fluviul Dunărea, au fost emise avertizări hidrologice de Cod Galben și Portocaliu până săptămâna viitoare.

*
* *
Începând din dimineața zilei de 31 mai a.c., la nivel național au fost emise peste 160 de avertizări/atenționări hidrologice sau meteorologice, dintre care aproximativ 120 au fost coduri roșii, galbene sau portocalii de efecte imediate.

Timp de șase zile, evoluția situației operative și măsurile adoptate au fost monitorizate și coordonate prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI, completat cu grupa operativă a IGSU, care a fost în permanentă legătură cu celelalte instituții reprezentate în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Au fost transmise 75 de mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 19 județe (Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Brăila, Bacău, Buzău, Botoșani, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Galați, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea, Vaslui și Vrancea).

Pentru asigurarea operativă a intervenției, în toată această perioadă, în scopul limitării efectelor fenomenelor hidrometeorologice, au acționat sau au fost pregătiți să intervină, în medie, zilnic, peste 14.260 lucrători MAI (pompieri, polițiști și jandarmi) cu un număr de 6.000 de mijloace.

Din cauza fenomenelor hidrometeorologice prognozate, au fost înregistrate efecte la nivelul a 323 localități din 31 județe (AB, AR, AG, BC, BH, BN, BT, BZ, CL, CJ, CT, CS, DB, DJ, GL, GJ, GR, HD, IL, IS, IF, NT, OT, PH, SB, SJ, SV, TR, TM, VN și VS) și municipiul București, fiind afectate: 1.810 case/apartamente, 1.250 anexe gospodărești, 38 clădiri aparținând unor instituții publice sau operatori economici, 259 podețe și 53 autovehicule.

De asemenea, 90 persoane au fost salvate/evacuate, iar alte 595 s-au autoevacuat din zonele de manifestare a fenomenelor.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe aproximativ 20 de drumuri naționale și 27 drumuri județene.

În funcție de nevoile populației și solicitările autorităților locale, s-au efectuat transporturi cu apă potabilă și au fost montate locuințe modulare pentru familiile sinistrate. În momentul în care situația hidro-meteo va permite, la nivelul fiecărei Instituții a Prefectului se vor constitui comisii mixte de evaluare a pagubelor pentru a putea solicita de la Guvern ajutoare de urgență pentru populația afectată.
Postat la ora 19:26, miercuri, 05 iunie 2019
Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne
Noiembrie 2019
LuMaMiJoViSaDu
    1  2 3
 4  5  6  7  8  9  10
 11  12  13  14  15  16  17
 18  19  20  21  22  23  24
 25  26  27  28  29  30
Newsletter
Nume:
E-mail:

Cod de securitate

 
index_13
bg_right